Case Study
Pavilion
Gardens

The jewel in the crown of Buxton and the high peak.

Pavilion Gardens is a wonderful historic venue situated in the heart of Buxton, nestled within 23 acres of beautiful gardens. It is a natural hub for the many tourists that visit the town and a popular destination for members of the local community.

The largest and most popular event space, The Octagon Hall, closed in October 2015 for essential roof repairs. The Pavilion Gardens host over 200 events annually which range from farmers markets and bazaars, to dances and fetes which are held in our grand Octagon hall and along the Promenade.

In 2015 Fews Marquees won a highly competitive tender process to provide a temporary solution for their exhibition space, whilst renovations to their historical “octagon” were completed.

During a period of renovation a semi-permanent structure is required to provide an exhibition space for more than 200 events and over half a million visitors per year.

The structure would need to be built in time for the turning on of the Christmas lights in late November, running until the end of renovation works scheduled for early January 2017.

Whilst semi-permanent the structure needs to be of high quality, durable, able to accommodate a high volume of visitors, low on maintenance and aesthetically pleasing.

The Fews Solution

A Premium structure measuring 15 meters wide by 35 meters long with the curved roof element to add to the Premium look & feel. The structure is divided by a combination of 3m tall glass window walling to highlight the stunning local parkland and 3m tall ISO thermal panels to provide insulation to the structure along with acoustic dampening.

To aid with heat retention and general warmth, insulated roof linings were installed to the structure. The pillow roof linings help retain heat within the structure and also reduce external noise by 14dbs. The structure was fitted with a state of the art climate control system & air sock

To light the venue, 24 white 70watt metal halides were chosen to provide maximum coverage. The lights are divided up in to four areas to allow the venue users to manage the environment.

A durable dark wood effect vinyl was chosen to floor the marquee. Hideaway sockets were also installed as well as perimeter sockets to allow the space to be used to its full potential.

What our client thought

“The marquee provides exactly the high-quality alternative venue that we were looking for.” Councillor Tony Kemp

buxton-1buxton-2buxton-3