Case Study
Holkham
Hall

A member of the Treasure Houses group which consists of ten of the most magnificent palaces, houses and castles in England, Holkham is a fine Palladian house, surrounded by a deer park, lake, temple and woodland.

In 2015 Fews Marquees were recommended to Holkham Hall to provide a temporary solution for their visitor cafe, admission area and retail shop, whilst renovations were completed on their existing visitor centre. It was agreed that a semi-permanent structure was required.

Client Brief

Whilst renovations work was completed, two separate semi-permanent structures were required to provide space for relocating the visitor cafe, as well as an admissions area and gift shop.

The structures would need to be in place for the full open season running from early April until November while the restoration work was being carried out. The structures needed to be of high quality, able to accommodate kitchen equipment, heavy furniture and large numbers of visitors.

The Fews Solution

The Gift Shop and Admissions area consisted of three pagodas, each with a pagoda roof creating an attractive exterior to stay within keeping of the location. Transparent sections were used in the roof to allow for natural light, which complimented the white metal halide lights which were used.

The Cafe Structure made full use of our Clearspan walls, a great way to appreciate the impressive Holkham Hall in all weathers without compromising the stability of the structure. The interior of the Cafe was brought to life with beautiful chandeliers and specially sourced furniture and display units.

Wood effect vinyl flooring was used in both structures, power points were kept tidy by using hideaway sockets in the floor. Solid white ABS was used for the structure walls to provide stability, warmth and an immaculate appearance.

A bespoke lean-to structure was made to measure to provide a sheltered area with additional seating for the Café. To keep staff and visitors comfortable, over door heating and free standing heating units were positioned within the structures to give a comfortable temperature without spoiling the aesthetics.

holkham-2holkham-4holkham-h1